Manifest de l’Esquerra Independentista de Terrassa per l’acte del 7 de Novembre “Independència i Anem més enllà”

Després de l’acte que l’Esquerra Independentista de Terrassa vam celebrar divendres 7 de novembre al Vapor Ventalló, us deixem aquí el manifest que vam llegir les portaveus d’Arran!

2014-11-09 19.01.23

Fa uns 300 anys que la nostra vila va ser saquejada i incendiada per les tropes borbòniques, unes tropes comandades pel mateix poder que avui en dia segueix regnant a l’Estat Espanyol. I així s’ha forjat la indivisible unitat d’Espanya: a sang i foc. Però també fa més de 300 anys que el poble català resisteix aquesta ofensiva, sovint hem sigut una nació oprimida però mai serem un poble sotmès.

Avui, 7 de novembre, estem a dos dies de viure un esdeveniment que pot canviar el rumb de la nostra història i només amb l’esforç i el compromís de tothom aconseguirem que així sigui. I votarem, votarem malgrat totes les prohibicions d’aquest Estat antidemocràtic.

Tanmateix, no tots els mals vénen d’Almansa. Hem d’estar alerta perquè no podem oblidar quin és el paper que ha jugat històricament la burgesia catalana, actualment representada en Convergència i Unió.  Ja no ens alimenten molles, aquest procés no té marxa enrere i no ens conformarem amb un pacte, volem el pa sencer, volem la independència, volem Països Catalans.

I aquesta independència no ens la donaran, és absurd creure que ens podrem autodeterminar mitjançant les vies legals de l’Estat que ens oprimeix. Perquè només desobeint, trencant les regles imposades per l’Estat Espanyol, aconseguirem arribar allà on el poble decideixi. Perquè la independència ni es demana ni es concedeix, s’exerceix!

Per a l’Esquerra Independentista la independència no és només una finalitat en sí sinó un mitjà per aconseguir que la sobirania política de la nostra nació resideixi en el poble, i que sigui el poble qui ho decideixi tot. No només ens hem d’independitzar territorialment sinó també políticament. Independitzar-nos de tots aquells poders fàctics mundials que segresten la democràcia i ens imposen mesures antisocials per pagar una crisi que nosaltres no hem provocat. Volem i aconseguirem una independència per canviar-ho tot.

No podem oblidar quina és la nostra nació ni acatar la divisió autonòmica ni l’esquarterament dels Països Catalans, i encara menys a un dia de la diada de la Catalunya Nord que encara segueix sota dominació francesa.

Som Països Catalans, compartim una història, una llengua i sobretot compartim un futur polític. I és per això que sentim com a nostra i prenem partit en la lluita dels docents de les Illes, la lluita contra l’atac a les línies en valencià, la lluita contra el projecte Castor, la lluita per la dignitat lingüística de la franja de ponent. Perquè som Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Tanmateix el nostre projecte no s’acaba el 9 de novembre, seguirem lluitant, seguirem als carrers el dia 10, el dia 11, el dia 12… perquè la nostra independència va més enllà. Per això, de cara al 9 de novembre, cal que participem, cal que desbordem les urnes amb una onada de sis plens de lluita i entusiasme.

Sí a una educació digne Sí a una terra lliure. Perquè volem una educació pública, de qualitat, popular, antipatriarcal i en català.

Sí a l’alliberament sexual Sí al control sobre els nostres cossos. Perquè estimem quan, com i amb qui vulguem sense deixar que ningú decideixi per nosaltres.

Sí a un habitatge digne Sí a un país lliure de desnonaments. Perquè mentre milers de famílies es queden al carrer el nombre d’habitatges buits no para de créixer.

Sí a un país que estimi la seva terra, boscos, muntanyes, valls i rius. Perquè volem retornar la vida a un entorn rural desmembrat des de la Unió Europea amb la Política Agrària Comú, des de l’Estat amb el Pla Hidrològic Nacional o des del propi govern de CiU amb lleis Òmnibus o Barcelona World.

Sí a la justícia social  Sí al treball digne. Perquè no és just un sistema que per créixer es basi en l’explotació i la precarietat.

Sí a una societat antifeixista Sí a una nació internacionalista. Perquè no passaran ni a Nova Rússia, ni a Kobane, ni a Palestina, ni al Sàhara Occidental, ni a Euskal Herria ni als Països Catalans. No passaran, no passaran, no passaran!

Per uns Països Catalans plenament justos i sobirans, Sí a la Independència, Sí al Socialisme, Sí al Feminisme.

VISCA LA TERRA!

 

    7 de novembre de 2014

Terrassa, Països Catalans

 

Un pensament sobre “Manifest de l’Esquerra Independentista de Terrassa per l’acte del 7 de Novembre “Independència i Anem més enllà”

  1. Retroenllaç: Manifestos | BLOG D'ARRAN TERRASSA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s