Rebutgem el consumisme i sexisme de la fira texana,

Rebutgem el consumisme i sexisme de la fira texana, que no és més que un invent sense cap relació amb Terrassa

        Aquest cap de setmana hem patit un gran exemple de la Terrassa que no volem: La que dóna l’esquena a la ‘cultura’, contraprograma al festival TNT i potencia una fira consumista sense arrel a la ciutat.

No debades, la Fira del texà Denim ens resulta l’exemple clar del model de ciutat que no desitgem per a Terrassa. Una fira què, sota el parany d’impulsar el dinamisme comercial, potencia entre la ciutadania el consumisme i l’oci capitalista. A més a més, tan sols ha resultat útil per a les grans marques, donat que el petit comerç local, en molts de casos, no han pogut  fer front a l’elevat preu per participar-hi. I és una denúncia realitzada per diferents bars i botigues de la ciutat en aquests darrers dies.

A més a més, tampoc avalem de cap manera la cessió de l’espai públic per a una fira amb clares connotacions sexistes. I és que la fira és exemple de la Terrassa que utilitza el cos de les dones com un objecte més amb el qual fer negoci, cossificar a les dones i fer mercadeig del sexisme. I permet la publicitat que infantilitza les dones.

CQUDr7ZWsAEUGZa unnamed (2)

Un altre dels motius que ens allunyen d’aquesta fira és el fet que està absolutament descontextualitzada de la història d’aquesta ciutat. Texans? Terrassa té un passat industrial, de caràcter tèxtil, que cal preservar. Però ha de ser mitjançant la rehabilitació (ja iniciada) d’antics espais industrials i la creació d’un recorregut històric; no pas per inventar-se una fira sense cap relació amb la ciutat. Sembla clar el patró utilitzat: Si la Fira modernista funciona, perquè no inventar-nos un altra fira similar?

Per això, emplacem l’Ajuntament a esclarir quants diners ha invertit en aquesta fira, ja sigui per assignació pressupostària directa o bé per ajudes fiscals.

Finalment, és notori l’intent de vincular el festival Terrassa Noves Tendències (TNT) amb la Fira texana Denim i la fira gastronòmica del Mercat de la Independència. Una vinculació evidenciada, per exemple, en la impressió dels mapes de la fira (amb inserció publicitària del TNT). O en la mateixa selecció de les dates per a celebrar aquesta fira texana, quan el calendari del TNT està tancat des de fa mesos.

Encara més: Resulta desagradable veure com la inauguració de la fira texana comptava amb la plana major de l’Ajuntament de Terrassa i del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig (que és una persona non grata per als moviments socials i les classes populars terrassenques, després de caracteritzar-se com un dels consellers d’Interior més repressors de la història). Mentre que, en canvi, el festival TNT quedava relegat a un segon pla mediàtic.

 Denúncia conjunta de les assemblees d’ARRAN i la CUP a Terrassa.

06 d’octubre del 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s