Ulleres Liles 365 dies l’any

La matinada del 25 de Novembre engegava amb uns carrers una mica més nostres, una mica més feministes. Un mural recordava cadascuna de les víctimes per feminicidi que hi havia hagut fins al moment als Països Catalans. 34 dones que no podem dir que “han mort” emmascarant la crueltat dels fets, sinó que són 34 dones que han estat assassinades. Assassinades pels fills del patriarcat, del sistema de valors que reproduïm i tolerem dia a dia. Aquest sistema que permet la vexació, el menyspreu i l’agressió per raons de gènere, mentre vanagloria la virilitat i fa elogi de l’egocentrisme, la competitivitat i la dominació. Un patriarcat que construeix i justifica la cultura de la violació, tot fent de monstres herois i ensenyant-nos a ser submises i obedients. Que discrimina pel sol fet de ser dona.

11232274_1684233625156400_8404227609712629539_n

El dia 25 transcorria amb normalitat en una ciutat plena de cartells que ens donaven veu i recordaven a les vianants que ens volem vives i amb vides dignes.  Al vespre hi havia convocatòries descentralitzades de concentracions. Nosaltres, convocàvem a la del barri de Ca N’Aurell, a la qual vam assistir i en la qual vam poder veure una performance del grup de teatre del Casal Popular l’Atzur.

Però el 25N només era un dia més. Era el dia internacional contra la violència de gènere i on totes ens posem d’acord per a visualitzar-la. Però ARRAN Terrassa no ens limitem això:

Una setmana abans del 25, tres joves de l’Assemblea van anar a fer un taller a joves del barri de Poble Nou sobre violència de gènere i amor romàntic i col·lectivament trencàvem mites i tòpics sobre les relacions, sobre les mitges taronges i sobre l’existència de prínceps blaus.

Una setmana després del 25N, seguim organitzant-nos i combatent el patriarcat en totes les esferes de les nostres vides: des de l’autodefensa feminista al desempoderament masculí i la construcció de les noves masculinitats. I això ho fem cada dia, 365 dies l’any, posant perspectiva feminista sota cada cosa que fem, portant les ulleres liles, 25 de novembre, però també dies i setmanes després.

 

3 de desembre de 2015.

Terrassa, Països Catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s